Гігієна порожнини рота

Рекомендації пацієнтам з брекет-системою.

Гігієна порожнини рота

       Правильна і повноцінна гігієна порожнини рота – це одне з основних зусиль, які вимагаються від вас в процесі лікування. Так і запам’ятайте: якщо ви приходите на прийом до лікаря з невичищеними зубами, не ображайтеся якщо лікар відмовить вам у прийомі.

1.    Необхідно чистити зуби після кожного прийому їжі, якщо немає такої можливості, то потрібно хоча б прополоскати рот і скористатися кишеньковою щіточкою-йоржиком для видалення залишків їжі, що застрягли в брекет – системі.

 

image0351

2.    Повноцінна чистка зубів повинна займати не менше 10 хвилин. По-перше, у вас повинно бути дві щітки: одна звичайного розміру, м’яка, але з більш вузьким розташуванням щетини, ніж у звичайній щітці, та інша маленька у вигляді йоржика – це спеціальна ортодонтична щітка, з футляром, її зручно скрізь носити з собою.

vazhnost-gigieny-polosti-rta-dlya-lyudei-s-breketami-3673

3.    Великою щіткою ви очищаєте пришийкову, жувальну, піднебінну та язикову поверхню кожного зуба; для цього ви тримаєте щітку під кутом до поверхні, що очищається, і рухами зверху вниз (від шийки зуба до ріжучої поверхні) очищаєте кожен зуб. Потім берете маленький йоржик і чистите їм всі частини брекета і всі простори під дугою, на зубі та між зубами. Все це потрібно робити так, щоб після даного етапу не залишилось видимих шматочків їжі та нальоту на зубах і брекетах. Ви повинні ретельно оглянути всі зуби і брекет-систему – все має блищати.

images

4.    Після цього ви берете флоси (жорсткі зубні нитки) і вичищаєте міжзубні проміжки. Якщо ви не знаєте, як всім цим користуватись – попросіть свого лікаря – він вам все покаже.

ligaturu

5.    Якщо у Вас є електрична зубна щітка, ви можете використовувати її замість звичайної.

Виконуючи все це постарайтесь не перестаратись і не зірвати елементи брекет-системи.